«Нескорені міста – нескорена нація»

Березень 2022 року став особливо гарячим: сили безпеки й оборони України завдяки героїчній стійкості і мужності розпочали звільнення міст і сіл, окупованих російськими військами. 21 березня 2022 року українські сили оборони, зокрема 72-а бригада, звільнили село Мощун Бучанського району Київської області. Битва за Мощун стала одним із переломних моментів в історії сучасної України.

Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України: Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець, Охтирку та інші.

2 квітня від окупантів повністю визволили Київщину й Чернігівщину, а 4 квітня – Житомирщину та Сумщину, пізніше – населені пункти Харківщини, Херсон. Звільнення цих міст і сіл стало можливим завдяки героїзму українських воїнів, підтримці українського народу, ефективній координації дій Сил безпеки й оборони України, військовій допомозі з боку країн-партнерів, а також свідченням того, що український народ не здасться, буде боротися за свою свободу і перемогу..

./Files/images/2023_2024/neskoren_msta/01.jpg

У середній ланці класів нашого закладу було організовано ряд виховних заходів «Нескорені міста – нескорена нація». У 5-а класі цей виховний захід розпочав цикл заходів щодо історії незламних міст України. Згадували хронологічні події повномасштабного вторгнення росії в Україну, поговорили про Крим, який перший потерпав від навали ворога та його міста, конкретних людей, що проявили сміливість та допомагали вистояти одне одному і державі.


/Files/images/2023_2024/neskoren_msta/02.jpg

Учні 5-х та 6-х класів напередодні уроку подивилися серію мультфільмів "Україна. Нескорені міста. Правдива історія." Діти намалювали міста-герої і розповідали історичні факти про них, про події повномасштабного вторгнення росії в Україну.
В процесі обговорень і спілкування про шану живим захисникам і пам’ять про полеглих; героїзм і побратимство; гідність, людяні вчинки та діяння цивільних, важливість наявності у суспільства толерантності до інакшості українців, але нетерпимість до ворогів; стратегії виживання та досвіди громадянського активізму; історичні паралелі і традиції боротьби українців за власну державу та її незалежність.


/Files/images/2023_2024/neskoren_msta/03.jpg

Говорити з дітьми про війну вкрай важко і водночас вкрай важливо - за ними майбутнє нашої держави, що зараз виборює свої незалежність, свободу і честь.

/Files/images/2023_2024/neskoren_msta/1.jpg/Files/images/2023_2024/neskoren_msta/3.jpg/Files/images/2023_2024/neskoren_msta/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 32

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.