Вітаємо всіх зі святом

Кажуть Водохресні морози найсильніші. Мабуть тому що Ісус був сильним і нескореним. Сьогодні велике, православне свято. Нам щиро хочеться привітати Вас. Нехай душа наповнюється добром, а серце любов’ю. Нехай свята водиця підбадьорить Вас і наділить міцним здоров’ям. Бажаємо Вам Божої благодаті, величезного щастя, радості. Нехай Господь завжди охороняє Вас від бід і зла. Нехай тільки добрі люди зустрічаються на Вашому шляху. Нехай благодать великого свята прийде в Ваш будинок і подарує добро, щастя і затишок Вам.

«Хрещення Господнє», або «Богоявлення» – можливо, одне з найвідоміших християнських свят після Різдва Христового та Великодня. Церквою дане свято встановлене на честь біблійної події – хрещення Ісуса Христа в річці Йордан, Іоанном Предтечею (Іоанн Хреститель). Згідно з переказами, під час обряду хрещення до Спасителя зійшов Святий Дух, який прийняв вигляд голуба і голос небесний вимовив: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав».

Як і будь-який церковне свято, Хрещення Господнє має свої традиції і особливості.Безумовно, основною традицією святкування світлого торжества, є купання в ополонці. У давнину цей обряд називали «Водохреща», так як він практично повністю наслідує Хрещення Ісуса Христа в річці Йордан.

Прийнято вважати, що в цей день вся вода на планеті набуває цілющих властивостей, здатна вилікувати від будь-яких хвороб, тому одним з найважливіших елементів урочистості, є занурення в крижану ополонку. Подібна процедура обіцяє не тільки позбавити від усіх недуг, але і змити з людини всі гріхи, і погані наміри.

Традиційно, перед безпосереднім пірнанням, відбувається масовий хресний хід, покликаний прославити важливу для християнського світу подію. Далі слідує освячення спеціально обладнаної ополонки і вже після цього починається процедура «змивання гріхів». Примітно, що з настанням технологічної ери кількість людей, бажаючих долучитися до стародавнього обряду не зменшилася, а навіть серйозно збільшилася.

Всіх вітаємо зі святом!

Кiлькiсть переглядiв: 204

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.