Всесвітній день “Cпасибі”

За ініціативною ООН та ЮНЕСКО 11 січня відзначають Всесвітній день “Дякую”.

В Україні цей день став святковим з 2008 року. Таку дату запровадили для того, щоб люди не забували про виявлення вдячності.

«Дякую» — одне з найбільш уживаних слів у міжнародній лексиці. Воно вказане в усіх туристичних розмовниках. Це саме те слово, яке допоможе вам налаштувати контакт з співрозмовником. Існує версія, що слово «спасибі» народилося в XVI столітті з часто вимовного словосполучення «спаси Бог». А от українське слово «дякувати» походить від свого німецького аналога “danke”.

Як би там не було, 11 січня – це саме той час, коли варто подякувати усім, хто робить для вас добро. “Спасибі” – одне з найголовніших слів в міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших державах і легко налагодила контакт з місцевим населенням. Сьогодні Міжнародний день “Cпасибі” відзначається в багатьох країнах. Його шанують нарівні з іншим схожим святом – Всесвітнім днем подяки, яке відзначається 21 вересня.

Ми кожного дня говоримо один одному “дякую”, тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця.

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.