Озброєні піснею, покликані маршем

14 жовтня світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об'єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.

14 жовтня стало і державним святом – Днем українського козацтва , а від недавна за Указом Президента – Днем захисника України. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, яка здавна була покровителькою козаків.

Козацтво відіграло у становленні нашої держави роль, історичне значення котрої важко переоцінити. Тому й ставлення до козаків особливе – з повагою та любов'ю, бо вони – символ мужності, честі, людської і національної гідності. У наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній борні за рідну землю, за Батьківщину.

Вже четвертий рік поспіль з нагоди урочистостей до Дня козацтва та захисника України у НВК « ЗОШ І-ІІІ ступенів №3- ліцей» відбувається конкурс – огляд національно-патріотичної стройової пісні та маршу серед учнів 8-10 класів під гаслом «Озброєні піснею, покликані маршем»

13 жовтня команди – загони зібралися у фойє навчального закладу, з гучномовців линули пісні, школярі наводили останні штрихи перед виступом. Команди оцінювалися компетентним журі за такими критеріями: зовнішній вигляд, виконання стройової пісні, чіткість та злагодженість стройового кроку, виконання стройових команд, дисципліна в строю, привітання команди, наявність емблеми та гасла. За результатами конкурсу перемогу розділили:

І місце - 10А « Юні козаки», 9А « Орлята», 8А «Козацькі стражі», 8-Б « Соколи»;
ІІ місце – 10-Б « Лицарі Залізної Остроги», 9-Б «Отамани», 8В « Діти козацького роду», 8Д « Соколята»;
ІІІ місце – 9-В « Онуки Обуха»,9Г« Звитяга»,8Г «Козачата».

Захід пройшов у щирій, піднесеній атмосфері. Радієш і тішишся з того, що у наша молодь шанує о пам'ять, історію держави, любить, знає українську пісню – душу народу. /Files/images/a2017/jovten/2.jpg/Files/images/a2017/jovten/3.jpg


Заступник директора з навчально-виховної роботи НВК« ЗОШ І-ІІІ ступенів №3- ліцей» Обухівської міської ради Онопрієнко А.В.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.